|

Nigeriabreve får litteraturpris

Nigeriabreve får Europæiske Parlaments nyindstiftede litteraturpris ” Skriv så det giver ”

Det er ikke en enkeltperson, der får prisen, som er på 1.233.567 Euro, men et skriveværksted i Nigerias hovedstad Abuja.

”Nigeriabreve er optimistiske, kreative og udfylder faktisk alt det, der skal være til stede i et litterært værk” siger Helena Vassiliou, som er EU-kommiser for litteratur og tilføjer, at Nigeriabreve også opfordrer læserne til at være interaktive.

”Jeg stiftede bekendtskab ved skriveværkstedets formand Richard Vandango under et besøg i Abuja sidste sommer. Han viste mig deres værksted og jeg er, for at sige det lige ud, dybt imponeret over, hvilke mirakler de kan skabe ud af ingenting. De har gamle commodore computere og internet- forbindelse kun 6 timer i døgnet. Men de kan søreme sende 127.000 mails i seks timer hverdag ” siger EU-kommiser Vasiliou. ”Brevene er skrevet i et pænt sprog, og de er kreative og lange. Derfor har det ikke taget så lang tid til at blive enige om, hvem der skulle have prisen for første gang” tilføjer hun.

Richard Vandango siger, at han ikke kunne lade være med knibe en tåre, da han fulgte offentliggørelsen af prismodtageren på live TV. ”Vi har sendt flere milliarder breve i de sidste 6 år uden resultat. Men dette må så være vores belønning” siger han til Zeitung.dk

Af Paolo Formaggio/Zeitun.dk,  Rom

Bookmark/share via AddInto

Leave a Reply