|

Japanere skal aflevere kameraer

Danske Museers Sammenslutning forbyder nu de japanske turister at besøge danske museer iført deres fotoudstyr. Den opsigtsvækkende beslutning kommer efter et antal stigende klager over japanske turisters måde at føre sig frem i og omkring danske seværdigheder.

Årsagen til beslutningen, som faktisk er på grænsen til diskrimination er, at danskere er trætte af og irriterede over at se japanske turister, som udelukkende interesserer sig for at fotografere.

”Det kan være japanere er dygtige til at producere meget avancerede og smart foto og -optage- udstyr, men de kan ikke finde ud af at betjene disse kameraer. Japanere kan ikke finde ud af at tage gode billeder. Jeg har kigget på mange japaneres Facebook profiler og scannede deres billeder fra Denmark. Det var en deprimerende oplevelse. Det er total nederen at se dårlig billedkvalitet. Mange billeder er så dårlig, at de minder om vand fra opvaskebaljen” siger Carsten Valle Vangkjær, som er museumsinspektør på ”Bamse Museet” i Skælskør.

Beslutningen, som træder i kraft den 1 juli i år, betyder, at japanske turister forbydes at færdes i en kreds på 100 meter omkring danske seværdigheder, hvis de vil insistere på at bære deres kameraer.

”Ikke nok med at de ikke kan finde ud af at tage billeder, forstyrrer de (japanere, red.) os andre i at betragte seværdighederne. Midt i en udstillingssal kommer de (japanere, red.)  og beder en om at fotografere dem. Jeg har en kraftig mistanke om at de mange japanske foto udstyr producenter financierer disse turisters (japanere, red.)  rejse, så de kan rejse rundt og vise kameraer. Det kan ikke være rigtigt, at en familie på 4 personer skal besidde 5 digitalkamera, tre kikkerter og tre videokameraer vel?” spørger Carsten Valle Vangkjær og meddeler at han ikke bange for en politianmeldelse med begrundelsen om at beslutningen er diskriminerende.

Bookmark/share via AddInto

Leave a Reply