|

Indvandrere skal kunne Halfdans ABC for at opnå dansk statsborgerskab

 Venstre kræver, at der også indføres mundtlig prøve ved statsborgerskabsprøven. Indvandrere, der gerne vil havde den eftertragtede rødbedefarvede dansk pas i lommen, skal kunne Halfdans ABC”, siger partiets indfødsretsordfører Jan Jørgensen til Zeitung.dk

Jan Jørgensen mener, at Halfdans ABC, som fylder boghylderne i næsten alle danske hjem, rummer så mange gode elementer ved den danske kultur, at det ville være bevis på, hvorvidt man kender det danske samfund. ”Der er geografi, der er dansk humor, der er historie i alle de der dejlige rim. Jamen, denne bog er så herlig” siger han.

Hvordan skal den mundlige prøve foregå, altså rhalfdan1ent eksamensteknisk?

– Ja, ansøgeren trækker syv kort, hvorpå der er skrevet et bogstav fra alfabetet, og han eller hun skal stå og recitere de herlige rim foran et panel. Og det skal ikke følge spørgsmål ved til opremsningen. Hvis ansøgeren kan 5 ud af syv bogstavrim uden fejl, vil vedkommende bestå prøven.

Jan  Jørgensen regner med, at der vil være opbakning til hans lovforslag, som han gerne vil have bliver vedtaget inden længe, da den første statsborgerskabsprøve vil blive afholdt i juni 2014.

Åndssvage rim!

Yavuz Cangiloglu, som har søgt om dansk statsborgerskab er rasende over forslaget. ”Jo, jeg kan godt de rim alle sammen. Men jeg forstår ikke hvordan et gran voksent folketingsmedlem synes, at de er kendetegnende for Danmark og Dansk kultur. Bogen er fyldt med grimme tegninger og åndssvage rim” siger han.

Dansk Folkeparti jubler

Konservative og Enhedslisten finder forslaget sympatisk, mens Socilademokraterne og Radikale Venstre er tilbageholdende. Dansk Folkeparti derimod kan næsten ikke tage armene ned af begejstring over forslaget.  ”Det vil være et godt signal at sende til de mange ansøgere, at de kan disse rim” siger Pia Kjærsgård, som dog mener at de altid vil stemme nej til, at flere udlændinge får dansk statsborgerskab.

 

 

Bookmark/share via AddInto

Leave a Reply