|

Vatikanet sætter Søren Pind og Holger K. Nielsen på plads: ”Cuba er Paradis!”

Vatikanet modsiger Søren Pind og Holger K. Nielsen: ”Cuba er Paradis”

cubaOverhovedet for den Katolske verden og lærde fra to andre store religioner blander sig i den danske debatt om, hvorvidt Cuba kan betegnes som ”Paradis”.

Her til formiddag sendte Vatikanet en pressemeddelelse, hvori Pave Frans slår fast, at Cuba kan betegnes som Paradis, da det social og det naturmæssige forhold i landet passer til bibelske beskrivelser af paradiset.

”I Cuba flyder det med rom. Der er mange smukke kvinder og en storslået natur i landet. Derfor er jeg ufostående over den danske politiker Søren Pinds kritik af den nyudnævnte udenrigsminister Holger K. Nielsen. Jeg vil hermed erklære, at min institution og jeg anser Cuba som Paradis” hedder det i pressemeddelelsen.

Der kommer uventet støtte til Vatikanets udtalelser fra Islam og Jødedommen. Rektorkollegiet på det anerkendte Universitet Al Azhar i Ægypten skriver også i en pressemeddelelse, at Koranens beskrivelse af paradiset kan give anledning til at Cuba kan være paradis.

Overrabbineren i den tyrkiske by Bursa udtaler sig også på lignende vis. På et doorstep pressemøde siger Maryo Elyezer, at han faktisk har været på Cuba og har tilbragt nogle uforglemmelige dage med sin familie der. ”Jeg forstår ikke Søren Pinds første indskydelse og  Holger K. Nielsens senere udtalelser, om at Cuba var en kommunistisk diktatur” siger han.

Det var faldet Venstres udenrigsordfører for brystet, at Holger K. Nielsen ved sin tiltrædelsestale i Udenrigsministeriet – som han overtog i går efter Villy Søvndal – omtalte Cuba som ‘et paradis’.

– Hvis du ikke får tid til at tage til Cuba, så kan du her til sommer hænge hængekøjen op mellem to træer og høre den her CD og drømme dig til de cubanske strande og det cubanske paradis, sagde Holger K. Nielsen til Villy Søvndal.

 

Bookmark/share via AddInto

Leave a Reply