|

Lars Hedegård: “Jeg er ikke god til at skrive digte”

Hvem har skrevet Hassans digte?

Rygterne om, at det var Lars Hedegård, og ikke Yahya Hassan selv der har skrevet samtlige digte i bogen ”Yahya Hassan”, der er blevet et kæmpe hit, ser ud til at holde vand, efter Yahya Hassans udtalelser i dagens retsmøde ved Københavns Byret.

yahyaMen Lars Hedegård skyder rygterne ned med en pressemeddelelse, hvori han skriver, at det ikke var ham, der skrev digtene, skønt han har været misundelig på Yahya Hassan.

Yahya Hassans stærkt islamkritiske digte skabte stor debat i det Københavnske intellektuelle miljø, og her var debattørerne delt. Nogle mente, at han er et litterært geni, mens andre mente, at de religionsfjendtlige og nærmest racistiske digte ikke er skrevet af ham.

Flere har peget på, at det var Lars Hedegård, der skrev digtene, da de mente, at retorikken og sprogbruget passede udmærket til Hedegårds tidligere udtalelser om muslimske indvandrere.

I dagens retsmøde afviste Yahya Hassan at have skrevet et digt om overfaldet, som er blevet publiceret i Politiken, og som han også har fremført i en video, der ligger på avisens hjemmeside.

Efter denne udtalelse steg interessen for rygterne om, at det ikke var Hassan, men en anden der har skrevet digtsamlingen.

Lars Hedegård udsendte en pressemeddelelse gennem sin agent og skrev følgende, ”Jeg har også hørt rygterne om, at det skulle være undertegnede, der har afleveret manuskriptet til Gyldendal. Men det passer ikke. Jeg er ikke poet. Jeg er ikke god til at skrive digte”

Bookmark/share via AddInto

Leave a Reply