|

Fibonucci tog det hele

Mario Fibonucci gjorde det igen. Ved den prestigefyldte Korkuteli International Film Festival vandt den italienske mesterinstruktør juryens specielpris for sin film Nella Notte (Into the night).

Filmen, som blev betegnet som banebrydende, spås allerede en plads blandt filmklassikerne. Fibonucci fortæller i sin usædvanlige film historien om to tøjklemmer, der er blevet glemt på en tørreplads af den midaldrende kvinde Nora.

Stærkt manuskript

Sidst på eftermiddagen kommer en træt karrierekvinde hjem fra arbejde. Inden hun skulle lave mad til sine unger, styrter hun ud på tørrepladsen for at hente vasketøjet ind, inden regnvejret kommer. I sin hast efterlader hun to tøjklemmer på tørresnoren. En af klemmerne er af plastik, den anden er af træ. Efterhånden som timerne skrider frem, og dagen bliver til nat, ændres forholdet mellem to tøjklemmerne totalt. De hænger bare der og…

Udover specialprisen vandt filmen også i kategorierne den bedste manuskript, bedste make-up, bedste soundtrack, bedste kvindelige hovedrolle, bedste mandlige hovedrolle og bedste fotograf.

”Vi står over for en film, der er helt usædvanlig. Filmens budskab skal nok få os alle sammen til at tænke os om. Hvad vi gør ved hinanden, kommer andre ved. Vi er ikke længere alene i universet og Afrikas sociale problemer løses ikke længere i Kina”, sagde en begejstret Carsten Valle Vangkjær, der er dansk films grand old mand og anmelder.

Zeitung.dk har forgæves prøvet at få en udtalelse fra jurymedlemmerne for at høre, hvad begrundelsen var for at give filmen priser for bedste kvindelig hovedrolle og bedste mandlig hovedrolle, da der kun var to tøjklemmer i hovedrollerne.

Filmen er allerede solgt til 67 lande, og får dansk premiere til efteråret.

Bookmark/share via AddInto

Leave a Reply